top of page

Žuvies kotletukai (keto)

Kotletai nebūtinai turi būti gaminami iš mėsos, o ar esate ragavę žuvies kotletų? Jei ne, išmėginkite šį receptą, kuriam tiks bet kuri balta žuvis - lydeka, pangasija ir t.t.

Jei patiks, nepamirškite kotletukų išsikepti ir per šventes!

Žuvies kotletukai
Žuvies kotletukai
 

Maistinė vertė (1 kotletuko)

Sausainiu maistine verte

Kalorijos: 76 kcal

Riebalai: 3 g

Baltymai: 10.5 g Angliavandeniai: 1.5 g

Skaidulos: 0.5 g

Grynieji angliavandeniai: 1 g

 

6 nedideliems kotletukams reikės:

- 300 g baltos žuvies filė

- 30 g svogūnų

- 2 kiaušinių

- 10 g (4 a.š.) kokosų miltų*

- 1 v.š. arba 2 a.š. grietinėlės 35%*


Druskos, pipirų, 0.5 a.š. imbiero, 0.5 a.š. česnako, 1 a.š. čili, 1 a.š. maltos kalendros, 1 a.š. malto kumino, 0.5 a.š. ciberžolės.


* Nebūtina dėti. Grietinėlė kotletukus padaro švelnesniais, o kokosų miltai padeda sutvirtinti masę.

 

Eiga:

 

1. Atšildykite ir nusausinkite žuvį.

 

2. Įkaitinkite keptuvėje riebalus ir iškepkite žuvį, lengvai pabarstydami druska ir pipirais.

 

3. Iškeptą žuvį susmulkinkite peiliu.

 

4. Smulkiai supjaustykite svogūnus.

 

5. Į dubenį dėkite smulkintą žuvį, svogūnus, kiaušinius, kokosų miltus, šaukštą grietinėlės, prieskonius ir viską išmaišykite.

 

6. Iš gautos masės formuokite kotletukus. Masė neturi būti kieta. Jei susidarys dubenyje skysčio, galite šiek tiek nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

 

7. Kotletukus kepkite keptuvėje su šiek tiek riebalų, ant žemos - vidutinės ugnies, po 3 min. iš abiejų pusių. Skanaus!

 
2,756 views

Recent Posts

See All
bottom of page