top of page

Tailandietiška sriuba (keto)

Receptą parsivežiau iš Tailando, kur dalyvavau vietinės "Silom" mokyklos organizuojamame maisto gaminimo kurse. Šią sriubą jau spėjo pamėgti daugelis mano draugų. Noriu pasidalinti originaliu receptu, todėl jums prireiks įvairių ingredientų, bet visada galite interpretuoti savaip. Vienintelis dalykas, kurio rekomenduoju nekeisti - tai citrinžolės šaknis, kuri su savo citrinos aromatu dominuoja šioje tailandietiškoje sriuboje.

Tailandietiška sriuba (keto)
Tailandietiška sriuba (keto)

Į receptą neįtraukiau čili pastos, nes jos taip paprastai nerasite įsigyti. Siūlau pasigaminti panašią pastą, iš kitų ingredientų (žr. recepte). Skanaus!

 

Maistinė vertė

sokolado maistine verte

Kalorijos: 142 kcal

Riebalai: 6 g

Baltymai: 16 g Angliavandeniai: 6 g

Skaidulos: 1 g

Grynieji angliavandeniai: 5 g

 

1-2 porcijoms reikės:

- 100 g krevečių ar vištienos krūtinėlės

- 1 grybo galvutė

- 5 imbiero riekelių

- 1 citrinžolės šaknies

- 0,5 pomidoro

- 1 v.š. supjaustytų svogūno laiškų

- 1 v.š. smulkintos šviežios kalendros

- 0,5 v.š. žuvies padažo

- 2 v.š. kokosų pieno

- 1 a.š. smulkinto čili pipiro

- 1 a.š. citrinos sulčių

- 1 puodelis (apie 250 ml) vandens

- 0,5 v.š. sojos ir kelių stevijos lašų (vietoje čili pastos)

 

Eiga:

 

1. Susipjaustykite visas daržoves, pasiruoškite krevetes ar supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais.

 

2. Į nedidelį puodą ar "wok" tipo keptuvę pilkite vandenį ir dėkite citrinžolę, imbierą, grybus, čili ir pomidorą. Leiskite užvirti.

 

3. Įdėkite krevetes/vištieną ir virkite kelias minutes. Kol verda, pasiruoškite likusius ingredientus.

 

4. Pilkite kokosų pieną, citrinos sultis, žuvies padažą ir soją su stevija.

 

5. Išmaišykite ir jau galite patiekti pagardinę šviežia kalendra ir svogūnų laiškais. Skanaus!

 

3,381 views

Recent Posts

See All
bottom of page