top of page

Riešutai Keto karamelėje

Jei karamelė ir riešutai viena iš jūsų silpnybių, - tai šis receptas Jus nustebins! Ne tik skoniu, bet ir greičiausiai namuose pagaminama karamele. Ypatingai nekantrūs gali paruoštą karamelę dėti į šaldiklį ir vos po kelių minučių mėgautis desertu. Svarbiausia - nesuvalgyti visko iš karto!

Riešutai Keto karamelėje
Riešutai Keto karamelėje

Pabandykite pagardinti druskos dribsniais! Skanaus!

 

Maistinė vertė

sokolado maistine verte

Kalorijos: 2422 kcal

Riebalai: 242 g

Baltymai: 29 g Angliavandeniai: 32 g

Skaidulos: 12 g

Grynieji angliavandeniai: 20 g

 

Karamelei reikės:

- 200 ml grietinėlės

- 100 g sviesto

- 100-150 g riešutų

- 2-3 v.š. saldiklio granulių


Žiupsnelio druskos

 

Eiga:

 

1. Kavamale sumalkite saldiklio granules į pudrą.

 

2. Pasiruoškite formą ar skardą, į ją patieskite sviestinio popieriaus ir suberkite riešutus. Riešutus galite prieš tai pakepinti keptuvėje, bet nebūtina.

 

3. Didesniame puode ar metalinėje keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpdykite sviestą, dėkite saldiklį ir šluotele nuolat maišykite, kol masė taps švelnios karamelinės spalvos. Apie 3-5 min.

 

4. Masei parudavus, supilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ant minimalios ir maišykite. Jei labai putos, nukelkite trumpam nuo ugnies ir vėl grąžinkite atgal. Karamelė turi sutirštėti iki kondensuoto pieno konsistencijos. Lėtai kaitinkite, vis maišydami apie 7-10 min.

 

5. Gauta karamele apipilkite riešutus. Leiskite jai šiek tiek atvėsti kambaryje, o po to perkelkite į šaldytuvą ar šaldiklį. Skanaus!

 
4,204 views

Recent Posts

See All
bottom of page