top of page

Lapinio kopūsto (Kale) sriuba

Lapiniai kopūstai (arba Kale salota) laikoma viena naudingiausių daržovių žmogaus organizmui. Šie lapiniai kopūstai išties universalūs: juos galima kepti orkaitėje, dėti į salotas, kokteilius ir sriubas. jei naudosite šviežius lapelius, svarbu smulkiai supjaustyti ir suminkyti rankomis arba kelis kartus perpilti verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.

Lapinis kopūstas (Kale salota)
Lapinis kopūstas (Kale salota)

Pas mano mamą šių gražių garbanotų lapų šiemet užderėjo gausiai. Kadangi gero daikto niekas nenori išmesti, teko paeksperimentuoti virtuvėje su lapiniais kopūstais, o rezultatas - kreminė, trinta, su kokosų pienu sriuba!

Lapinio kopūsto sriuba
Lapinio kopūsto sriuba

Visas receptas itin paprastas ir greitas. Jums reikės elektrinio trintuvo (blenderio), kokteilinės arba virtuvinio kombaino. Jei reikiamų įrankių neturite, sriubą galite valgyti ir netrintą, tik prieš tai reikės kuo smulkiau supjaustyti Kale salotos lapus.

 

Maistinė vertė (1 asm.)

Kalorijos: 470 kcal

Riebalai: 42 g

Baltymai: 6 g Angliavandeniai: 18 g

Skaidulos: 5 g

Grynieji angliavandeniai: 13 g



 

2 asmenims reikės:

- 200 g lapinio kopūsto (be stiebų)

- 60 g (0.5 vnt.) svogūno

- 3 skiltelės česnako

- 1 skardinė (400 g) kokosų pieno


- 1 a.š. druskos, 1 v.š. aliejaus, 0.5 a.š. pipirų, 1 stiklinės (250 ml) vandens, žiupsnelio malto muskato riešuto, grietinės pagardinimui

 

Eiga:

 

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šaukštą aliejaus ir dėkite kepti.

 

2. Kol svogūnai ir česnakai kepa (apie 5 min), pasiruoškite lapinį kopūstą. Lapinio kopūsto lapus gerai nuplaukite ir nuplėšykite lapelius nuo kieto koto.

 

3. Į puodą pilkite skardinę kokosų pieno, 2 stiklines vandens, paruoštus Kale lapus, druską, pipirus, muskatą. Šiek tiek pamaišykite ir pradėjus burbuliuoti sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir dar kokias 5 min. pavirkite.

 

4. Gautą sriubą pilkite į virtuvinį kombainą arba tiesiog, tame pačiame puode, sutrinkite trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.

 

5. Patiekite su grietine arba kokosų pienu. Skanaus!

 
1,730 views

Recent Posts

See All
bottom of page