top of page

Keto želė desertas

Atėjus vasarai, gaivus Keto želė desertas! Nereikės nieko kepti, o šaldytuve sustings per 2 val. ar net greičiau. Gamindami šio deserto kreminę dalį, galite naudoti įvairius produktus - grietinėlę, jogurtą, kokosų pieną ar kremą. Skaidriai želės masei tiks bet kurios uogos, tiek šviežios, tiek šaldytos!

Keto želė desertas
Keto želė desertas

Šiam želė receptui labiausiai tinka skystas natūralus saldiklis - stevijos lašai, nes net į pudrą sumaltos saldiklio granulės pilnai neištirps ir gausis netolygi tekstūra. Kaip alternatyvą galite naudoti medų, bet rekomenduoju naudoti ne daugiau kaip 1 v.š. 1 litrui skysčio (vienoje porcijoje esantis angliavandenių kiekis nebus didelis). Galite saldiklio visai nedėti, nes kokosų pienas ar grietinėlė turi natūralaus saldumo.

Keto želė desertas
Keto želė desertas

Skanaus!

 

Maistinė vertė (1/10 deserto)

Keto želė maistinė vertė

Kalorijos: 67 kcal

Riebalai: 6 g

Baltymai: 1 g

Angliavandeniai: 3 g

Skaidulos: 1 g

Grynieji angliavandeniai: 2 g


 

1 litrui deserto reikės:

- 250 ml. kokosų kremo (apie 24% riebumo)

- 120 g uogų į želės vidų

- keleto uogų skaidriai želės spalvai (pvz.: aviečių)

- 40 g želatinos

- 750 ml vandens


Skysto natūralaus saldiklio

 

Eiga:

 

1. Jei naudosite labai smulkią želatiną, jos atskirai brinkinti ir paruošti nereikės. Tačiau jei jūsų turimos želatinos grūdeliai yra gana rupūs, užpilkite juos apie 100 ml. šalto vandens ir išbrinkinkite.

 

2. Jei darysite du sluoksnius, pasiruoškite du nedidelius puodus. Į vieną iš jų pilkite kokosų kremą ir maždaug 500 ml vandens, o į kitą - likusį vandenį (apie 250 ml) ir keletą turimų uogų dėl spalvos. Abu puodus lengvai kaitinkite ant ugnies, neleiskite užvirti.

 

3. Vandenį su uogomis nuimkite nuo ugnies ir nukoškite uogų tirščius, kad liktų tik skaidrus skystis. Puodą su rožinės spalvos skysčiu grąžinkite vėl ant ugnies.

 

4. Į abu puodus dėkite želatiną. 2/3 želatinos (30 g) į kokosų kremą ir 1/3 (10 g) - į rožinį skystį. Želatiną ištirpinkite maišydami puode, bet neleiskite užvirti. Dėkite saldiklio pagal skonį ir abu puodus nukelkite nuo ugnies.

 

5. Pirmą sluoksnį pilkite į torto formą ar mažas formeles, šiek tiek atvėsus įberkite uogų ir pastatykite šaltai, kad pilnai sustingtų. Sustingus pirmam sluoksniui, pilkite antrą, skaidrų sluoksnį. Jei šis jau per daug sutirštėjo, trumpam grąžinkite ant ugnies, išmaišykite ir tuomet supilkite į formą. Visą desertą pastatykite šaltai, į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų.

 

6. Išimti želė desertą lengviausia formą trumpam įmerkiant į šilto vandens vonelę. Tuomet ant jos viršaus užvožkite lėkštę ir apverskite formą su lėkšte. Skanaus!

 

P.S. Želė sluoksnius galite dalinti nebūtinai 75% ir 25%. Tuomet į kokosų pieną pilkite mažiau vandens ir želatinos. Svarbiausia išlaikyti proporciją, kad 1 litrui skysčio tektų apie 40 g. želatinos.

 
1,333 views

Recent Posts

See All
bottom of page