top of page

Keto šokoladinis pyragas

    Per artėjančias šventes nustebinkite savo artimuosius šokoladiniu, drėgnu, turtingu skoniu ir riešutų sviesto kreminiu glaistu padengtu pyragu, kuris, pažadu, patiks visiems. Viršutinis riešutų sviesto pertepimas nėra būtinas, bet tada pyragas skaniausias, kai patiekiamas šiltas.

Keto šokoladinis pyragas
Keto šokoladinis pyragas

     Svarbiausia šio pyrago taisyklė – neperkepkite, nes jis nebebus šlapias, o labiau primins keksą. Greita, paprasta ir kepimo trukmė tik 20 min. Skanaus!

 

Maistinė vertė (1/8 pyrago)

Keto sokoladinio pyrago maistine verte

Kalorijos: 304 kcal

Riebalai: 28 g

Baltymai: 8 g Angliavandeniai: 5 g

Skaidulos: 3 g

Grynieji angliavandeniai: 2 g




 

Šokoladiniam pyragui reikės:

- 50 g (1/2 puodelio) migdolų miltų

- 100 g sviesto

- 30 g () kakavos miltelių, kur kakavos sviesto apie 20%

- 25 g granuliuotos Stevijos ("Alvo") saldiklio

- 2 kiaušiniai


1 žiupsnelis druskos, 1 žiupsnelis sodos, 1 a.š. vanilės ekstrakto


Glaistui reikės:

- 200 g kreminio sūrio (pvz.: "Philadelphia")

- 70 g (1/2 puodelio) riešutų sviesto


Stevijos saldiklio

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

 

2. Ištirpinkite sviestą.

 

3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki beveik baltos spalvos putų (plakite ne mažiau 3 min., naudokite kambario temperatūros kiaušinius).

 

4. Į kiaušinių plakinį dėkite sausus ingredientus (migdolų miltus, saldiklį, persijotą kakavą, druską) ir mentele lengvai įmaišykite.

 

5. Į gautą masę pilkite sviestą, vanilės ekstraktą ir taip pat lengvai išmaišykite.

 

6. Kepimo formą (naudojau mažesnę,19 cm dydžio formą) lengvai patepkite riebalais ir supilkite pyrago masę. Kepkite orkaitėje 18-22 min.

 

7. Gaminame glaistą. Į dubenį dėkite saldiklį, riešutų sviestą ir kreminį sūrį, elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. (Jei kreminis sūris nėra kambario temperatūros, pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 30 s. sūrį uždengę drėgnu vienkartiniu rankšluosčiu. Taip pat kartu galite pašildyti ir riešutų sviestą, jei šis itin tirštas.)

 

2. Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite kokių 20 min. jam atvėsti ir pertepkite kremo sluoksniu. Skanaus!

 
3,580 views

Recent Posts

See All
bottom of page