top of page

Keto varškėčiai

Varškėčiai - tai klasika, kurią ypač mėgsta vaikai. Varškėtukai daugeliui asocijuojasi su skaniausiais savaitgalio pusryčiais! Net ir laikantis Keto dietos, mes galime pasigaminti sveikų, be miltų ir cukraus, naminių varškėčių, kuriais galės mėgautis visa šeima.

Keto varškėčiai su kokosų miltais
Keto varškėčiai

Šį receptą išbandžiau ir su migdolų miltais (dėkite dvigubai daugiau nei kokosų miltų, t.y. ne 30 g, o 60 g), tačiau su kokosų miltais pavyko pasiekti švelnesnį skonį, kuris priminė senuosius varškėčius. Šiame recepte taip pat naudojau grietinę, kurios galite ir nedėti (varškėčiai bus mažiau purūs, bet ne mažiau skanūs).

 

Maistinė vertė (1 varškėčio )

Keto varskeciu maistine verte

Kalorijos: 104 kcal

Riebalai: 7.5 g

Baltymai: 6 g Angliavandeniai: 3 g

Skaidulos: 1 g

Grynieji angliavandeniai: 2 g




 

8 varškėčiams reikės:

- 200 g varškės

- 40 g grietinės (30%)

- 30 g kokosų miltų

- 2 kiaušinių


1 žiupsnelio druskos, apie 5 lašų stevijos ekstrakto, 0.5 a.š. kepimo miltelių ir apie 20 g sviesto ar kitų riebalų kepimui.

 

Eiga:

 

1. Į dubenį dėkite visus ingredientus, gerai išmaišykite šakute ir leiskite masei pastovėti kokių 10 min, kad kokosų miltai spėtų absorbuoti skysčius.

 

2. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite šiek tiek riebalų kepimui. (Įdėjus per daug riebalų, varškėčiai gali išsileisti, o per mažai - pradėti greitai degti.)

 

3. Lengvai sudrėkinkite rankas ir formuokite varškėčius. Kepkite ant nedidelės ugnies. Verskite tik tuomet kai pamatysite, kad varškėtuko šonas jau šiek tiek sutvirtėjo.

 

4. Skanaus!

 
9,146 views

Recent Posts

See All
bottom of page