top of page

Keto sūrio tortas

Updated: Dec 14, 2019

    Gaminant įprastą sūrio tortą, miltai nėra naudojami, todėl šio recepto, nuo originalaus, ypatingai keisti nereikėjo. Kas pasikeitė? Vietoje įprasto cukraus naudojama granuliuota "Alvo" stevija ir vietoje sausainių pagrindo - smulkinti migdolai arba migdolų miltai.    

      Yra labai sudėtingų ir daug ingredientų turinčių sūrio tortų, yra ir paprastesnių, greitesnių, bet ne ką prastesnių sūrio tortų. Keto mityboje ir taip tenka daug ką pasigaminti patiems, ypač desertus, kurių negalite įsigyti įprastose prekybos vietose. Alternatyva turi būti ne tik skani, bet ir paprasta, kad nedvejotumėte išbandyti. Jei esate iš tų, kurie mėgsta greitai viską pasigaminti su kuo mažesniu ingredientų sąrašu, jums tikrai patiks šis sūrio tortas.

Keto sūrio tortas
Keto sūrio tortas

     Pagrindo šiam receptui net nekepiau, o palaikiau šaldytuve kol gaminau masę. Kodėl? Todėl, kad pabandžius keptą ir nekeptą variantą nepajutau jokio skirtumo. Sūrio pyrago kepimo metu pagrindas vis tiek sudrėksta ir nebūna trapus ar sausas, bet tai nereiškia, kad dėl to jis mažiau skanus!    

    Jeigu norite, kad pagrindas būtų traškesnis, tuomet dėkite jį kepti į orkaitę (175c maždaug 10-12 min.), išėmę pertepkite kiaušinio baltymu ir pašaukite į orkaitę dar kokioms 2 minutėms, taip suformuosite ploną sluoksnį, kuris šiek tiek apsaugos nuo drėgmės.

Keto sūrio torto pagrindas
Keto sūrio torto pagrindas

    Į sūrio pyrago masę būna dedami ir papildomi ingredientai pvz.: bandžiau ir su trupučiu grietinėlės. Ar pastebėjau didelį skirtumą? Ne! Šis, minimalų ingredientų sąrašą turintis, sūrio tortas toks pats puikus ir skanus, o svarbiausia - tikrai greitai pagaminamas! Svarbiausias momentas - produktai turi būti kambario temperatūros!

Keto sūrio tortas
Keto sūrio tortas

 

Maistinė vertė (1/8 viso sūrio torto)

Kalorijos: 260 kcal

Riebalai: 24 g

Baltymai: 7 g Angliavandeniai: 4 g

Skaidulos: 2 g

Grynieji angliavandeniai: 2 g




 

Padui reikės:

- 110 g migdolų miltų ar smulkintų migdolų

- 40 g sviesto

- 10 g (1 v.š.) Alvo "Stevia" saldiklio


0.5 a.š. vanilės ekstrakto



Sūrio tortui reikės:

- 450 g kreminio sūrio (pvz.: Philadelphia)

- 2 kiaušinių

- 35 g (3 v.š.) Alvo "Stevia" saldiklio

1 a.š. vanilės ekstrakto, 1.5 a.š. citrinos sulčių

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.

 

2. "Alvo" stevijos granules, kurias naudosite šiame recepte (viso apie 45 g), sumalkite (kavamale ar virtuviniu kombainu) iki pudros.

 

3. Gaminame padą. Mikrobangų krosnelėje išlydykite sviestą. Jei naudojate ne migdolų miltus, tuomet kavamale ar virtuviniu kombainu susmulkinkite ir riešutus.

 

3. Dubenyje lengvai sumaišykite migdolų miltus su sviestu, 10 g stevijos pudra ir vanile. Turi susidaryti trupiniai.

 

4. Torto formos dugną (naudojau mažesnę, 19 cm dydžio formą) ir šonus padenkite sviestiniu popieriumi (nebūtina, bet bus lengviau išimti). Ant kepimo popieriaus supilkite pagrindo trupinius ir pirštais arba lygiu stiklinės dugnu išlyginkite ir paspauskite, kol susidarys vientisas pagrindas.

 

5. Dėkite į šaldymo kamerą ar šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.

 

6. Gaminame sūrio įdarą. Jei jūsų turimas kreminis sūris nėra kambario temperatūros, tuomet dėkite į indą, tinkamą šildyti mikrobangų krosnelėje, uždenkite drėgnu vienkartiniu rankšluosčiu ir pašildykite kokių 15 s.. Išėmę permaišykite, jei reikia, įdėkite dar kelioms sekundėms. Turi būti vientisos tekstūros.

 

7. Į kreminį sūrį dėkite likusią stevijos pudrą, vanilės ekstraktą, citrinos sultis ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu.

 

8. Į išplaktą sūrio masę įmuškite vieną kiaušinį ir lengvai įmaišykite. Tuomet dėkite antrą kiaušinį ir lygiai taip pat įmaišykite. Šiame žingsnyje svarbu neperplakti, nes susidarys daug oro burbulų, kurie kepimo metu virs įtrūkimais.

 

9. Išimkite iš šaldytuvo torto pagrindą, supilkite visą sūrio masę į formą ir kelis kartus stuktelėkite į stalą, kad masė tolygiau pasiskirstytų.

 

10. Siekiant išvengti įtrūkimų kepimo metu, torto formą dėkite ant grotelių, o po juo - skardą, į kurią įpilkite vandens. Kepkite apie 50 min. Išėmus sūrio tortą jo vidurys turi atrodyti šiek tiek neiškepęs ir priminti žėlė konsistenciją. Tortas sustings vėsdamas ir nebus sausas. Skanaus!

 
11,118 views

Recent Posts

See All
bottom of page