Keto Sushi

                 

        Šį kartą siūlau pasigaminti Keto Sushi, kurie puikiai tiks nusinešti į vakarėlį ar pavaišinti draugus, kai šie užklups netikėtai!

        Kas sakė, kad be ryžių Sushi neįmanomas?! Visa Sushių skonio esmė slypi jūros dumblio lape, sojos padaže ir Wasabyje (žaliasis krienų padažas). Ryžiai Sushyje tik masė, kuri sugeria visus skonius, tad šiame recepte naudojamas kreminis sūris, kuris suteikia švelnią, kreminę tekstūrą ir padeda apjungti visus kitus ingredientus.

     Kreminis sūris - tai baltas, minkštas, tepamas, šviežias (nebrandintas) sūris, ruošiamas iš karvės pieno ir grietinėlės. Kreminis sūris yra apie 33 - 65 % riebumo. Vienokio ar kitokio jo rasite kiekvienoje Lietuvos maisto prekių parduotuvėje. Neapsiriksite pasirinkdami, vieną iš geriausiai pasaulyje žinomų, Filadelfijos (angl. Philadelphia) sūrį, bet galite rinktis ir kitus gamintojus. Ant pakuotės ieškokite užrašo "kreminis sūris" arba angliško "Cream cheese".

Keto Sushi
Keto Sushi

          Šį receptą itin lengva pasigaminti! Jums reikės tik 5 ingredientų (jūros dumblio lapo, kreminio sūrio, sūdytos lašišos, avokado ir agurko) ir užtruksite ne daugiau kaip 15 min.

       Įdarą galite keisti (pavyzdžiui vietoje lašišos naudoti tuną, krevetes ar ikrus), o daržoves papildyti paprika. Gamybos procesas taip pat nesudėtingas: patiesiate jūros dumblio lapą, jį pertepate kreminiu sūriu, pabarstote prieskoniais, išilgai sudėliojate įdaro ingredientus ir suvyniojate į ritinį. Viskas!

       Ir galiausiai apie pagardus jūsų Sushiui. Parduotuvėse galite rasti kokybišką sojos padažą, kuriame cukraus mažiau nei 3 g (mano rekomenduojamas), todėl į soją Sushius galėsite „nardinti“ drąsiai. J Visose parduotuvėse randamo Wasabi nerekomenduoju naudoti, ne tik dėl to, kad jis turi daug angliavandenių, bet ir todėl, kad jo sudėtis pilna užpildų ir priedų. Geriau rinkitės krienus su Wasabi arba dar geriau – Wasabi miltelius sumaišykite su vandeniu ir turėsite natūralų produktą! Marinuotas imbieras taip pat turi nedaug angliavandenių ir cukraus, todėl puikiai tiks prie Keto Sushių. Skanaus!

Maistinė vertė (6 vnt.)

Kalorijos: 362 kcal

Riebalai: 30 g

Baltymai: 15 g

Angliavandeniai: 7 g

Skaidulos: 2 g

Grynieji angliavandeniai: 5 g








6 vnt. Reikės:


- 1 jūros dumblių lapo

- 70 g kreminio sūrio (Philadelphia)

- 30 g avokado (1/4)

- 40 g sūdytos lašišos

- 20 g šviežio agurko


Pipirų, druskos, raudonėlio, krapų

Eiga:

1. Kreminį sūrį išėmę iš šaldytuvo įdėkite trumpam pašildyti į mikrobangų krosnelę (apie 15 s), kad galėtumėte lengviau tepti.

2. Dumblių lapą patieskite ir 2/3 ištepkite kreminiu sūriu, apiberkite šiek tiek druska, pipirais, džiovintu raudonėliu ir smulkintais krapais.

3. Susipjaustykite pailgomis riekelėmis avokadą, agurką ir lašišą.

4. Nuo krašto, kur pateptas sūris, atitraukite apie 2 cm ir į vieną juostą sluoksniuokite avokadą, lašišą, agurką ar kitus jūsų ingredientus.

5. Viską sudėję pradėkite sukti Sushį į pailgą ritinį, paspaudžiant ir pirštais prilaikant įdarą, kad neiškristų. Likusį, nepateptą kremu, galą sudrėkinkite vandeniu ir pabaikite sukti. Vanduo veiks kaip klijai ir neleis lapui išsivynioti.

6. Leiskite šiek tiek pastovėti ir tuomet supjaustykite į šešis, vienodo dydžio ritinėlius.

Skanaus!


#ketoreceptai #ketomaistas #ketogenine #sveikamityba #becukraus #ketolietuva

1,791 views

Recent Posts

See All