top of page

Keto sniego kamuoliukai

Tai graikinių riešutų masės sausainiai, kuriuos aš vadinu "Sniego kamuoliukais". Kodėl sniego kamuoliukai? Todėl, kad pudros apvalkalas man primena sniegą ir taip susiklostė, kad juos visada gaminu artėjant žiemai arba per pačias šventes.

Keto sniego kamuoliukai
Keto sniego kamuoliukai

Jei gaminsite šiuos sausainius šventėms, įdėkite cinamono, gvazdikėlių ar kitų kalėdinių prieskonių!

 

Maistinė vertė (1 sausainio)

Sausainiu maistine verte

Kalorijos: 123 kcal

Riebalai: 11.2 g

Baltymai: 2.2 g Angliavandeniai: 3.5 g

Skaidulos: 2 g

Grynieji angliavandeniai: 1.5 g

 

16 kamuoliukų reikės:

- 110 g sviesto

- 110 g graikinių riešutų

- 1 kiaušinio

- 60 g kokosų miltų

- apie 60 g granuliuoto saldiklio


Vanilės ekstrakto.

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.

 

2. Išlydykite sviestą ir palikite atvėsti.

 

3. Graikinius riešutus susmulkinkite iki miltų tekstūros. Galite naudoti blenderį, virtuvinį kombainą ar kavamalę. Malti ilgai nereikia, nes gausis riešutų sviestas.

 

4. Išėmę riešutus į pudrą sumalkite ir saldiklio granules. Apie 40 g saldiklio dėkite į riešutus, o likusį kiekį palikite dekoracijai. Sudėkite kokosų miltus, išmaišykite.

 

5. Į išlydytą sviestą įlašinkite vanilės, įmuškite kiaušinį ir išplakite. Tuomet po truputi pilkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Lengviausia maišymą pabaigti su mentele.

 

6. Iš gautos masės formuokite maždaug 2 cm skersmens rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepkite apie 25 min.

 

7. Išėmę rutuliukus iš orkaitės, leiskite jiems kokias 5 min. atvėsti ir tada kiekvieną apvoliokite granuliuoto saldiklio pudroje. Skanaus!

 
1,430 views

Recent Posts

See All
bottom of page