top of page

Keto sausainiai

Du labai paprasti keto sausainių receptai. Viename recepte naudojami migdolų, o kitame - kokosų miltai. Abiejų receptų paslaptis - maistinė želatina (galite pakeisti ksantano guma). Želatina sutvirtina sausainių tekstūrą, todėl jie nebyra rankose ir išlieka minkšti.

Keto sausainiai
Keto sausainiai

Pagardinimui naudojau skaldytas kakavos pupeles, bet tiks ir juodas smulkintas šokoladas ar riešutai. Tai puikus mažas desertas prie arbatos ar kavos puodelio.

 

Maistinė vertė (1 sausainio)

Sausainiu maistine verte

Kalorijos: 115 kcal

Riebalai: 11 g

Baltymai: 2 g Angliavandeniai: 2 g

Skaidulos: 1 g

Grynieji angliavandeniai: 1 g

 

16 migdolinių sausainių reikės:

- 160 g migdolų miltų

- 110 g sviesto

- 1 kiaušinio

- 1 v.š. smulkios želatinos*

- 60 g granuliuoto saldiklio


Žiupsnelio druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės, smulkinto šokolado arba riešutų.


16 kokosinių sausainių reikės:

- 45 g kokosų miltų

- 70 g sviesto

- 1 kiaušinio

- 3 v.š. grietinėlės (35%)

- 1 v.š. smulkios želatinos*

- 60 g granuliuoto saldiklio


Žiupsnelio druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės, smulkinto šokolado arba riešutų.


*Arba 1 a.š. ksantano gumos.

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

 

2. Didesniame inde išlydykite sviestą.

 

3. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, želatiną, saldiklį ir žiupsnelį druskos.

 

4. Į išlydytą sviestą įlašinkite vanilės, įmuškite kiaušinį ir išplakite. Jei kepate su kokosų miltais, nepamirškite įpilti grietinėlę.

 

5. Į skystus ingredientus po truputi pilkite sausus ir maišykite tol, kol masė taps vientisa. Tuomet berkite smulkintą šokoladą ar riešutus ir tolygiai paskirstykite mentele.

 

6. Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių ir formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Juos šiek tiek paplokite pirštais. Kokosinius sausainius iškart formuokite norimo dydžio ir formos, nes jie kepimo metu nebesiplės.

 

7. Kepkite apie 15 min. Skanaus!

 
4,467 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page