Pyrago gabalėlis po vakarienės ar savaitgalio puodelis kavos su gabalėliu pyrago? Kepti Keto pyragą ne visada norime, ypač, jei yra tik vienas valgytojas. Jei dar negirdėjote apie “Pyragą puodelyje” - tai desertas, kuriame visi ingredientai sumaišomi viename puodelyje ir trumpam įdedami į mikrobangų krosnelę. Paprasčiau tikriausiai nebūna, o pyragėliai gaunasi tokie pat skanūs kaip įprasti pyragai, bet daug greičiau ir lengviau pagaminami.
Nuotraukoms naudojau stiklines kepimo formeles, bet drąsiai naudokite įprastą keraminį puodelį. Kepimo metu,masė kils į viršų, todėl su įprastu puodeliu būsite užtikrinti, kad šis pyragas “neišlips”.
Receptus galite paįvairinti įdėdami šviežių ar šaldytų uogų, ar juodojo šokolado gabalėlių. Du receptai – vanilinio ir šokoladinio pyragų gerbėjams.
Neturintys ar nenorintys naudoti mikrobangų krosnelės, šį desertą gali išsikepti orkaitėje. Nustatykite 175°C ir kepkite apie 10-15 min. Skanaus!
Maistinė vertė (Vanilinio pyragėlio)
Kalorijos: 391 kcal
Riebalai: 35 g
Baltymai: 12 g Angliavandeniai: 7 g
Skaidulos: 4 g
Grynieji angliavandeniai: 3 g Maistinė vertė (Šokoladinio pyragėlio) Kalorijos: 398 kcal
Riebalai: 34 g
Baltymai: 13 g Angliavandeniai: 10 g
Skaidulos: 6 g
Grynieji angliavandeniai: 4 g
Vaniliniam pyragėliui reikės:
- 4 v.š. (apie 30 g) migdolų miltų
- 1 a.š. (apie 15 g) kokosų aliejaus ar sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. (apie 10 g) Alvo "Stevia" ar kito saldiklio
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. vanilės ekstrakto, žiupsnelio druskos
Šokoladiniam pyragėliui reikės:
- 3 v.š. (apie 22 g) migdolų miltų
- 1 v.š. (apie 15 g) kokosų aliejaus ar sviesto
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. (apie 12 g) kakavos miltelių
- 1 v.š. (apie 10 g) Alvo "Stevia" ar kito saldiklio
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Eiga:
1. Kokosų aliejų ar sviestą dėkite į puodelį ir ištirpdykite mikrobangų krosnelėje.
2. Į puodelį su kokosų aliejumi dėkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite šakute.
3. Puodelį dėkite į mikrobangų krosnelės vidurį ir nustatykite 60 s laikmatį. Išėmus gali atrodyti, kad pyragėlis dar neiškepęs, bet leiskite jam šiek tiek pastovėti ir atvėsti, tokiu būdu jis pabaigs kepti ir nebus sausas. Svarbiausia - neperkepkite!
4. Pagardinkite uogomis ar plakta grietinėle. Skanaus!
P.S. Nerekomenduoju šokoladinio pyragėlio saldinti stevijos lašais, bus per daug kartus.
コメント