top of page

Keto pica

      Jei Keto dietos laikotės ilgesnį laiką, tikriausiai esate išbandę populiariausią Keto picos pagrindą - "Fat head", kurio ingredientai: migdolų miltai, kiaušiniai, mocarelos sūris ir kartais dar dedamas kreminis sūris. Man šis pagrindas, nepaisant to, kad gana skanus, yra per daug kaloringas bei netinkamas pasirinkimas tiems, kurie netoleruoja pieno produktų, todėl siūlau pasigaminti picą, kurios pagrindas iš vištienos.

        Galbūt skamba neįprastai, bet šis receptas jau tapęs hitu Keto bendruomenėje. Kas dar nebandėte, rekomenduoju kokį savaitgalį su šeima išsikepti picų. :)

Keto pica
Keto pica

        Picos pagrindo gaminimui galite naudoti tris skirtingas vištienos rūšis: virtą vištienos krūtinėlę, savo sultyse konservuotą vištienos krūtinėlę arba šviežią, smulkintą vištienos krūtinėlę (faršą).

     Turiu prisipažinti, kad man skaniausia pica gaunasi naudojant virtą vištienos krūtinėlę, o naudojant smulkintą, šviežią vištieną - pica pagaminama greičiausiai. Jūsų pasirinkimas, kurį variantą norite pabandyti, tik nepamirškite raudonėlio prieskonio!

       Liesa vištienos krūtinėlė puikus ingredientas picos pagrindui, nes ji neturi ryškaus, dominuojančio skonio, o tiksliau - yra beskonė :) Joje taip pat nėra riebalų, kurie šiuo atveju netinkami, nes pagrindas išsileistų ir nesutvirtėtų.

Nuotraukoje matomas pagrindas atrodys taip, jeigu naudosite vištienos krūtinėlės faršą.
Nuotraukoje matomas pagrindas atrodys taip, jeigu naudosite vištienos krūtinėlės faršą.

      Pagrindinis pastebėjimas ir patarimas būtų toks - padarykite, kiek įmanoma, plonesnį padą, jei galvojate, kad jau pakankamai plonas - ploninkite dar :) , nes pagrindas kepdamas pastorės, tinkamai neapkeps, neišdžius ir tuomet vištiena gali būti per daug juntama.

        Jei naudosite virtą vištienos krūtinėlę, tiks ir vištienos "likučiai", tiek iškeptos ar virtos vištienos, tik nuimkite odelę ir riebesnes dalis, nes jos čia netiks.

        Ir trečias variantas, kurį taip pat teko išbandyti - tai picos pagrindas, naudojant konservuotą vištieną. Kadangi mūsų parduotuvėse, pasirodo, nėra paprasta rasti konservuotos vištienos krūtinėlės (dažniausi vištienos konservai gaminami naudojant visas vištienos dalis, dėl to ji būna riebesnė), šį būdą paliksiu kaip paskutinę alternatyvą.

        Keto picos makroelementai paskaičiuoti su pagardais. Pats picos pagrindas turi: 16 g riebalų, 75 g baltymų ir 2 g angliavandenių. Pagardų pasirinkimas - jūsų skonio reikalas. Pavyzdžiui: klasikinė Margaritos pica, kurios pagrindas gardinamas tik pomidorais, mocarela, baziliko lapeliais ir alyvuogių aliejumi.

 

Maistinė vertė (20 cm pica)

Kalorijos: 799 kcal

Riebalai: 47 g

Baltymai: 88 g Angliavandeniai: 6 g

Skaidulos: 1 g

Grynieji angliavandeniai: 5 g




 

Padui reikės:

- 250 g maltos vištienos krūtinėlės

- 35 g kieto sūrio (Džiugas)

- 1 kiaušinio

- 0.5 a.š. druskos, 1 a.š. raudonėlio, 0.5 a.š. česnakų granulių



Picos viršui reikės:

- 20 g svogūno

- 20 g paprikos

- 3 alyvuogių

- 20 g saliami dešros

- 40 g mocarelos sūrio

- 1 v.š. trintų pomidorų

- 1 v.š. alyvuogių aliejaus

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

 

2. Gaminame padą. Dubenyje sumaišykite vištieną, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, raudonėlį, česnako granules ir druską. Jei naudojate virtą vištieną, kuo smulkiau ją supjaustykite.

    Naudojant konservuotą vištieną, prieš gamindami ją gerai nuspauskite, nusausinkite, tuomet dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, plonai paskirstykite ir kepkite 10 min. 200 °C orkaitėje. Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti ir tik tuomet dėkite pado ingredientus.

 

3. Atskirame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį, dėkite į vištienos bei sūrio masę ir viską gerai išmaišykite.

 

4. Ant kepimo popieriaus dėkite picos pagrindo masę ir formuokite kuo plonesnį apskritimą (apie 0,5 cm).

 

5. Dėkite į orkaitę kepti, apie 20-25 min. Išėmę leiskite atvėsti, kad sutvirtėtų.

 

6. Dedame picos viršų. Ant picos pado tepkite sutrintus (su trupučiu druskos ir pipirų) konservuotus pomidorus ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite saliamį, paruoštus ir supjaustytus svogūnus, papriką, alyvuoges ir galiausiai mocarelą.

 

7. Picą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15min., kol sūris išsilydys. Skanaus!

 
7,335 views

Recent Posts

See All
bottom of page