top of page

Keto ledai

Be cukraus, turintys daug naudingų medžiagų ir mažai angliavandenių, ledai. Viskas, ko jums reikės - tai įsigyti ledų formeles. Ledų formelėmis prekiauja beveik kiekviena maisto prekių parduotuvė. Recepte siūlomus ingredientus galite keisti kitais, jūsų mėgstamais arba tais, kuriuos turite šaldytuve! Atkreiptinas dėmesys, kad kuo liesesnį produktą naudosite (t. y. kuo daugiau vandens bus produkto sudėtyje), tuo didesnė ledų dalis kristalizuosis.

Keto ledai
Keto ledai

Galima naudoti vien grietinėlę, bet man patinka lengvesni ir ne tokie kaloringi ledai. Dėl šios priežasties, aš ledams dažniausiai renkuosi kokosų kremą (apie 23% riebumo), kuris suteikia švelnumo ir kremiškumo, o pagardinę kokosų drožlėmis – gausite “Bounty” skonio ledus!


Jei kaip bazę naudosite jogurtą, siūlau rinktis graikišką, kuriame apie 10% riebalų. „Aistės“ graikiškas ar kiti liesesni graikiški jogurtai netiks, gausis gana rūgštūs ledai.


Tinkamiausias saldiklis – skysti stevijos lašai. Jei neturite lašų, galite naudoti turimo saldiklio granules, kavamale sumaltas į pudrą.

 

Maistinė vertė (1 kokosinio, be glaisto)

Keto ledu maistine verte

Kalorijos: 344 kcal

Riebalai: 32 g

Baltymai: 5 g

Angliavandeniai: 9 g

Skaidulos: 0 g

Grynieji angliavandeniai: 9 g


 

2 ledams reikės:

- 100 g kokosų kremo ar riebaus jogurto

- 40 g nesaldinto sutirštinto pieno (nebūtina)

- 30 g grietinėlės (35%)

- 25 g riešutų sviesto*

- 20 g kokosų drožlių**

- 2 a.š. kakavos miltelių***


apie 5-10 stevijos lašų


* Jei norite riešutų sviesto skonio ledų

** Jei norite ryškesnio kokosinio skonio

*** Jei norite šokoladinių ledų


Ledų glaistui reikės:

- 50 g kokosų aliejaus

- 2 a.š. kakavos miltelių

- stevijos lašų

 

Eiga:

 

1. Jei naudosite vien grietinėlę savo ledams, ją išplakite. Kitų produktų plakti nereikia, tiesiog sudėkite ingredientus pagal pageidaujamą skonį į dubenėlį ir gerai išmaišykite.

 

2. Gautą masę supilkite į formeles ir įstatykite pagaliukus. Šaldiklyje ledai stings apie 4 valandas. Neleidus ledams gerai sustingti, nepavyks jų išimti iš formelių.

 

3. Ledus lengviausia išimti, trumpam pamerkus į šilto vandens vonelę. Palaikykite 5 s. vandenyje, ištraukę pabandykite pajudinti, tuomet įmerkite dar 5 s. Vanduo neturi būti per karštas ir nelaikykite jame per ilgai, nes ledai aptirps.

 

4. Glaisto gaminimas. Kokosų aliejus turi būti skystas, kambario temperatūros, bet ne šiltas. Jį gerai išmaišykite su kakavos milteliais, stevia ir merkite ledus į glaistą arba liekite šaukštu, tiesiai ant ledų. Glaistas turėtų sustingti pats arba 1 minutei įdėkite ledus atgal į šaldiklį.

 

5. Skanaus!

 
2,994 views

Recent Posts

See All
bottom of page