top of page

Keto lašišos apkepas

Kreminis lašišos apkepas patiks net ir tiems, kurie nesilaiko keto dietos. Sūrio apskrudęs viršus dažniausiai nepalieka abejingų. Apkepas puikiai tiks, nepraras savo skonio dar ir kitą dieną!  

Keto lašišos ir rikotos apkepas
Keto lašišos apkepas
 

Maistinė vertė (1/8 apkepo )

Keto varskeciu maistine verte

Kalorijos: 322 kcal

Riebalai: 22 g

Baltymai: 25 g Angliavandeniai: 6 g

Skaidulos: 2 g

Grynieji angliavandeniai: 4 g




 

Apkepui reikės:

- 600 g kalafiorų

- 500 g šviežios lašišos

- 100 g rūkytos lašišos

- 250 g rikotos sūrio

- 2 kiaušiniai

- 1 nedidelis svogūnas

- 30 g sviesto

- 100 g kietojo sūrio


Pipirų, druskos, Provanso žolelių, krapų (šviežių arba džiovintų)

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

 

2. Kalafiorą susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį apvirti kelioms minutėms. Išėmę, leiskite drėgmei nugaruoti.

 

3. Paruoškite šviežią lašišą. Atskirkite nuo odos, išimkite kaulus ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

 

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dėkite kepti smulkintą svogūną, po poros minučių sudėkite šviežios lašišos kubelius ir baikite kepti.

 

5. Kol lašiša su svogūnais kepa, į atskirą dubenį dėkite pusę kietojo sūrio, rikotos sūrį, smulkintą rūkytą lašišą, kiaušinius, prieskonius, krapus. Viską gerai išmaišykite.

 

6. Į paruoštą masę dėkite iškeptą lašišą ir dar kartą permaišykite. Tuomet viską perdėkite į kepimo formą ir kepkite apie 35 min. 

 

7. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, apkepą apiberkite likusiu kietuoju sūriu. Skanaus!

 
1,859 views

Recent Posts

See All
bottom of page