top of page

Keto karijų (pekanų) pyragas

Kas gali būti skaniau nei tradicinis riešutų ir karamelės derinys? Norintiems pasilepinti labiau nei įprastai, jūsų teismui vienas mano mėgstamiausių pyragų!

Keto karijų (pekanų) pyragas
Keto karijų (pekanų) pyragas

Pyrago pagrindą turėsite apdengti, kad jo kraštai nesudegtų.


Pyrago pagrindas
Pyrago pagrindas

Recepte naudojami karijų (pekanų) riešutai, kurie pasižymi gana švelniu skoniu, bet galite keisti kitais, jūsų mėgstamais riešutais. Skanaus!

 

Maistinė vertė (1/8 pyrago)

Pyrago energetine verte

Kalorijos: 631 kcal

Riebalai: 63 g

Baltymai: 8 g Angliavandeniai: 8 g

Skaidulos: 6 g

Grynieji angliavandeniai: 2 g

 

Pyragui reikės:

- 200 g karijų riešutų

- 230 g sviesto

- 300 ml. 35% grietinėlės

- 2 kiaušinių

- 100 g migdolų miltų

- 30 g kokosų miltų

- 4 v.š. stevija saldiklio granulių

- 1/4 a.š. ksantano gumos (nebūtina, bet pagrindas bus trapesnis)

- žiupsnelio druskos

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.

 

2. Išlydykite 80 g sviesto.

 

3. Kavamale sumalkite stevija granules į pudrą.

 

4. Į didesnį dubenį dėkite migdolų ir kokosų miltus, 2 v.š. stevija pudros, žiupsnelį druskos ir ksantano gumos miltelius. Viską išmaišykite, įmuškite 1 kiaušinį ir supilkite šiek tiek atvėsusį sviestą. Visą masę gerai išmaišykite.

 

5. Pyrago pagrindo tešlą dėkite į formą (naudojau 22-24 cm formą) ir pirštais tolygiai paskirstykite. Visą pagrindą subadykite šakute ir dėkite kepti apie 10 min.

 

6. Kol pagrindas kepa, pradėkite ruošti įdarą. Tam labiausiai tiks didesnis puodas ar didesnė metalinė keptuvė.

 

7. Ant vidutinės - mažos ugnies išlydykite 150 g sviesto ir nuolat maišykite, kol sviestas pakvips karamele ir truputi paruduos. Apie 5 min.

 

8. Sumažinkite ugnį, į sviestą supilkite grietinėlę, 2 kupinus v.š. stevija pudros ir vis pamaišydami lengvai kaitinkite kremą dar apie 15 min., kol sutirštės.

 

9. Leiskite kremui atvėsti, kad būtų maždaug kūno temperatūros, tada įmuškite kiaušinį ir išplakite.

 

10. Pravėsusio pyrago pagrindo kraštus apdenkite folija, kad nesudegtų.

 

11. Į paruoštą pyrago formą sudėkite riešutus, pilkite kremą ir dėkite kepti apie 25 min. Stebėkite, kad pyragas nesudegtų. Skanaus!

 
1,870 views

Recent Posts

See All
bottom of page