top of page

Keto "Eggnog"

Šaltais žiemos vakarais, jaukiai įsitaisius po antklode, nėra nieko geriau kaip puodelis gėrimo, kuris sušildo. Ne, - tai ne dar viena arbatos rūšis, o grietinėlės, pieno, kiaušinio ir prieskonių mišinio gėrimas, kuris gali būti pagardintas romu ar brendžiu.

Keto "Eggnog"
Keto "Eggnog"

"Eggnog" geriamas tiek šiltas, tiek šaltas.

 

Maistinė vertė (1 puodelio)

Keto eggnog maistine verte

Kalorijos: 297 kcal

Riebalai: 29 g

Baltymai: 6 g Angliavandeniai: 3 g

Skaidulos: 0 g

Grynieji angliavandeniai: 3 g

 

2 gėrimams reikės:

- 1 puodelio (apie 250 ml.) pieno ar kito riešutų gėrimo

- 0.5 puodelio (apie 120 ml.) 35% grietinėlės

- 3 kiaušinių trynių

- 3 v.š. romo ar brendžio


10-15 lašų stevijos saldiklio arba 1 v.š. į pudrą sumaltų saldiklio granulių, 0.5 a.š. cinamono, 0.5 a.š. malto muskato*


* Jei neturite muskato, galite padvigubinti cinamono kiekį.

 

Eiga:

 

1. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami, lėtai kaitinkite tol, kol pradės lengvai putoti, bet ne virti.

 

2. Kol grietinėlė kaista, kitame inde išplakite kiaušinių trynius, kad jie būtų beveik baltos spalvos.

 

3. Kremui pradėjus lengvai putoti, nukelkite jį nuo ugnies ir labai maža srovele, nulat intensyviai maišydami, po truputi pilkite į kiaušinių trynius. Tikslas, kad kiaušinių tryniai po truputį sušiltų ir nepavirstų į kiaušinienę.

 

4. Sumaišę kremą su kiaušinių tryniais, sudėkite prieskonius, viską perpilkite atgal į puodą ir trumpam grąžinkite ant vidutinės ugnies. Intensyviai maišykite dar kokias 5 min. Kremas neturi užvirti.

 

5. Puodą su kremu nukelkite nuo ugnies, įpilkite romą ar viskį ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite visą kremą perkošti per sietelį. Eggnog geriamas ir šaltas. Skanaus!

 
1,692 views

Recent Posts

See All
bottom of page