Keto Duona su vaisiais ir riešutais

        

Kalėdinis pyragas arba migdolų miltų su skaidulomis duona, pagardinta graikiniais riešutais, vyšniomis, spanguolėmis ir goji uogomis. Jei norite šiai duonai suteikti daugiau pikantiškumo, atitirpintas ir nusausintas uogas pamirkykite rome!

Keto duona su vaisiais ir riešutais
Keto duona su vaisiais ir riešutais

Pyragas neperkrautas džiovintais vaisiais, bet visas margas ir gražus kaip Kalėdų eglutė!

Maistinė vertė (visos duonos)

Kalorijos: 2220 kcal

Riebalai: 166 g

Baltymai: 121 g

Angliavandeniai: 112 g

Skaidulos: 41 g

Grynieji angliavandeniai: 71 g








Reikės:


- 6 kiaušinių

- 100 g migdolų miltų

- 250 g graikiško jogurto

- 30 g indijos gysločio (psyllium husk)

- 30 g maltų linų sėmenų

- 1 apelsino žievelių

- 70 g graikinių riešutų

- 50 g šaldytų spanguolių*

- 50 g šaldytų vyšnių*

- 50 g goji uogų*

- 50 g saldiklio granulių


10 g kepimo miltelių

½ a.š. druskos

0.5 a.š. cinamono


*Jei norite, galite pasirinkti tik vieną uogų rūšį, tuomet jų dėkite 150 g.

Eiga:

1. Paruoškite vaisius iš anksto. Uogas atitirpinkite, gerai nusausinkite ir užpilkite romu (nebūtina) su stevija. Palikite per naktį ar bent kelioms valandoms, kad įsigertų.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

3. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, indijos gyslotį, linų sėmenis, saldiklio granules (jei naudojate tik vyšnias, saldiklio dėkite mažiau), kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Įdėkite smulkintus graikinius riešutus.

4. Didesniame dubenyje išplakite skystus ingredientus – kiaušinius ir jogurtą.

5. Sumaišytus sausus ingredientus pilkite į išplaktus kiaušinius su jogurtu ir gerai išmaišykite.

6. Į duonos masę dėkite nusausintus vaisius, viską išmaišykite mentele, tada sukrėskite į stačiakampę (12x25cm) ar kekso formą padengtą sviestiniu popieriumi ir šiek tiek pateptą riebalais.

7. Kepkite orkaitėje apie 50-55 min. Duoną patikrinkite mediniu pagaliuku, turėtų pagaliukas likti švarus. Atvėsusią duoną/pyragą galima apiberti saldiklio pudra.

P.S. Šią duoną geriau kepti ilgiau nei trumpiau. Duonai nieko neatsitiks, tik pluta bus šiek tiek storesnė. Gerai neiškeptoje duonoje galite jausti kiaušinių skonį ir bus šlapia.


Skanaus!

998 views

Recent Posts

See All