top of page

Keto Duona

Updated: Apr 5, 2019

        

         Daugeliui vienas iš sunkiausių dalykų pereiti prie Keto mitybos yra atsisakyti duonos - pradedant nuo picos pagrindo, baigiant ką tik iškepta, dar šilta duona. Nors duona yra mūsų ir kitų pasaulio šalių virtuvių svarbi dalis, tačiau šiandien dažniausiai ant mūsų stalo rasime parduotuvėse parduodamą, ilgai negendančią, pridėtinių ingredientų turinčią duoną, kurioje likę tik maistinės vertės ir naudos nebeturintys angliavandeniai.

       Valgydami šios duonos riekę galėsite ne tik papildyti organizmą įvairiomis maistinėmis medžiagomis, pasimėgauti skoniu (kai norisi tiesiog duonos, kaip pagrindo, ant kurio galėtum krauti visus mėgstamus ingredientus, nepamirštant sviesto😊), bet ir išlikti ketozėje.


         Smagu nusivežti duoną į svečius, kur visi gali paragauti ir pamatyti, kad Keto mityba gali būti įvairi parinkus tinkamus produktus.

        Ne paslaptis, kad teko išbandyti ne vieną duonos receptą. Daugumoje pasirodė per daug juntamas kiaušinių ar migdolų miltų skonis... Jau maniau, kad nepavyks rasti nieko panašesnio, bet visiškai netikėtai, be didelių lūkesčių, išbandžiau šį receptą, kurio autorius - The Keto King. Pagal šį receptą gavosi puiki duona, kurią jau pamėgo ne vienas!

        Nuotraukoje matote duoną, kur į tešlos masę įdėtos įvairiausios sėklos. Kiekvieną kartą gamindami dėkite tokias sėklas, kokias turite. Kas dar nebandėte - tikrai siūlau pamėginti šį receptą!

 

Maistinė vertė (visos duonos)

Kalorijos: 1600 kcal

Riebalai: 120 g

Baltymai: 103 g

Angliavandeniai: 61 g

Skaidulos: 32 g

Grynieji angliavandeniai: 29 g








 

Reikės:


- 6 kiaušinių

- 100 g migdolų miltų

- 250 g graikiško jogurto

- 30 g indijos gysločio (psyllium husk)

- 30 g maltų linų sėmenų


10 g kepimo miltelių

3 g sausų mielių (ištirpintų šaukštelyje vandens)

½ a.š. druskos

Įvairios sėklos ar riešutai pasirinktinai

 

Eiga:

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

 

2. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, indijos gyslotį, linų sėmenis, ištirpintas mieles, kepimo miltelius ir druską. Įdėkite porą saujelių riešutų ar sėklų.

 

3. Didesniame dubenyje išplakite skystus ingredientus – kiaušinius ir jogurtą.

 

4. Sumaišytus sausus ingredientus pilkite į išplaktus kiaušinius su jogurtu ir gerai išmaišykite.

 

5. Visą masę sukrėskite į formą (12x25cm) padengtą sviestiniu popieriumi ir šiek tiek išteptą riebalais. Ant viršaus užberkite įvairių sėklų ir mentele truputi įspauskite jas į vidų.

 

6. Kepkite orkaitėje apie 50-55 min. Duoną patikrinkite mediniu pagaliuku, turėtų pagaliukas likti švarus.

 

P.S. Šią duoną geriau kepti ilgiau nei trumpiau. Duonai nieko neatsitiks, tik pluta bus šiek tiek storesnė. Gerai neiškeptoje duonoje galite jausti kiaušinių skonį.


Skanaus!

10,302 views

Recent Posts

See All
bottom of page