top of page

Keto cukinijų blynai

Paprasti ir nesudėtingi Keto receptai tampa dažnu "ką valgyti" pasirinkimu, nes reikia tik kelių ingredientų, kelių minučių gaminant ir galite mėgautis. Vienas iš tokių receptų yra cukinijų blynai, ypač tinkantys vasaros pabaigoje, kai daržuose pridera cukinijų!

Keto cukinijų blynai
Keto cukinijų blynai

Gaminant cukinijų blynelius, galima išbandyti įvairiausius priedus - į tešlą įtarkuoti morką, svogūnų laiškų, česnakų, varškės ar sūrio. Blyneliai kas kartą gausis vis kitokie! Patiks visiems pasiilgusiems blynų. Skanaus!

 

Maistinė vertė (4 blynų)

Keto blynu maistine verte

Kalorijos: 297 kcal

Riebalai: 21 g

Baltymai: 16 g

Angliavandeniai: 11 g

Skaidulos: 5 g

Grynieji angliavandeniai: 6 g


 

8 blynams reikės:

- 300 g cukinijų

- 2-3 kiaušinių

- 50 g migdolų miltų

- 5 g (apie 1 a.š.) kokosų miltų (nebūtina)


Druskos, pipirų, 0.5 a.š. kepimo miltelių, aliejaus kepimui

 

Eiga:

 

1. Stambia tarka sutarkuokite cukinijas, įberkite druskos ir palikite 5 min. pastovėti, kad išsiskirtų vanduo. Tuomet cukinijas labai gerai nuspauskite, kad nuvarvėtų sultys. Jeigu jos nedidelės, tarkuokite su visa žievele.

 

2. Į cukiniją dėkite 2 kiaušinius, miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite – tešla turi būti vidutinio tirštumo, krentanti nuo šaukšto. Jei tešla atrodo per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį.

 

3. Blynų masę dėkite šaukštu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kiekvieną pusę – maždaug po dvi minutes. Jei kepant tešla plėsis į šonus, su mentele pristumkite tešlą atgal ir formuokite apskritimą.

 

4. Patiekite su grietine arba jogurtu. Skanaus!

 
5,962 views

Recent Posts

See All
bottom of page