top of page

Keto "bulvių" salotos

Kadangi tėčio daržas buvo pilnas nuostabių ridikėlių, sugalvojau iš jų pagaminti "bulvių" salotas. Šios bulvių salotos dar kartais vadinamos vokiškomis bulvių salotomis, tačiau naudojamas padažas šiek tiek kitoks nei originalus ir, žinoma, vietoje bulvių naudojau ridikėlius! 

Keto bulviu salotos
Keto bulviu salotos

Ar žinojote, kad vandenyje trumpai apvirti ridikėliai praranda visą savo kartumą? Jei dar neteko iš jų gaminti - pirmyn! Skanaus!

 

Maistinė vertė (1/3 recepto)

Keto bulvių salotų maistinė vertė

Kalorijos: 330 kcal

Riebalai: 27 g

Baltymai: 13 g

Angliavandeniai: 9 g

Skaidulos: 3 g

Grynieji angliavandeniai: 6 g


 

2-3 asmenims reikės:

- 500 g raudonųjų ridikėlių

- 3 kiaušinių

- 100 g kiaulienos šoninės

- 60 g naminio majonezo

- 1 v.š. (apie 15 g) garstyčių

- 1.5 v.š. citrinos sulčių


Šakelė krapų, šakelė petražolių, druskos, pipirų

 

Eiga:

 

1. Išvirkite kiaušinius.

 

2. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais arba riekelėmis. Sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Pradėjus virti, nuimkite dangtį, sumažinkite ugnį ir lengvai pavirkite dar kokias 5 min. Ridikėliams išvirus, nupilkite vandenį, leiskite drėgmei nugaruoti ir išdėliokite ant vienkartinio rankšluosčio, kad geriau nudžiūtų.

 

3. Išvirtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite per pusę ir trynius dėkite į vieną dubenėlį, o baltymus supjaustykite kubeliais. 

 

4. Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir dėkite kepti. Iškepus, nusausinkite riebalus popieriniu rankšluosčiu. 

 

5. Gaminkite padažą. Kiaušinio trynius sutrinkite šakute, dėkite majonezą, citrinos sultis (ar agurkėlių marinatą), garstyčias, druskos ir pipirų pagal skonį.

 

6. Atvėsus ridikėliams, dėkite juos į salotų dubenį, kartu su kiaušinių baltymais, šonine. Dėkite supjaustytus krapus ir petražoles, padažą ir viską gerai išmaišykite. Skanaus!

 
2,447 views

Recent Posts

See All
bottom of page