Ar kada pagalvojote, kad žemaičių blynai gali būti ir keto? Šiame recepte nėra bulvių, miltų ar krakmolo! Pagrindiniai tešlos ingredientai - kokosų miltai ir balkšvojo Indijos gysločio luobelės (Psyllium husk), kurių galite įsigyti vaistinėse ar ekologiškose parduotuvėse.
Keto žemaičių blynus gardinkite įprastu sviesto - grietinės padažu. Skanaus!
Maistinė vertė (2 žemaičių)
Kalorijos: 393 kcal
Riebalai: 37 g
Baltymai: 9 g Angliavandeniai: 6 g
Skaidulos: 4 g
Grynieji angliavandeniai: 2 g
6 žemaičiams reikės:
- 80 g kokosų miltų
- 2 v.š. (10 g) balkšvojo gysločio luobelių
- 80 ml. alyvuogių aliejaus
- 2 puodelių (500 ml) šilto vandens
2 žiupsnelių druskos, 0.5 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. džiovinto svogūno granulių.
Įdarui reikės:
- 250 g. virtos mėsos arba mėsos konservų
Eiga:
1. Išsivirkite mėsą. Jei naudojate mėsos konservus, išimkite ir pakaitinkite keptuvėje, kad nebeliktų skysčio.
2. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir prieskonius, pilkite alyvuogių aliejų ir 1 puodelį šilto vandens (šiltas vanduo padės greičiau išbrinkinti gysločio luobeles). Viską išmaišykite ir po truputi, nuolat maišant, supilkite antrą puodelį vandens. Leiskite tešlai keletą minučių pastovėti.
3. Formuokite žemaičius. Iš tešlos padarykite paplotėlį delne, dėkite šaukštą mėsos įdaro, pilnai užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Dėkite į keptuvę kepti. Aliejaus yra tešlos sudėtyje, todėl į keptuvę jo galite nedėti visai. Kepkite apie 5 min. ant vienos pusės, tuomet apverskite. Apvertimui naudokite plačią, ploną mentelę ir prilaikykite iš kitos pusės, nes žemaičių blynai, nebus kieti/tvirti, todėl pakišti storesnę mentelę bus sudėtinga.
4. Iškeptus blynus pagardinkite sviesto - grietinės padažu. Skanaus!
Commenti