top of page

Imbieriniai keto sausainiai

Koks Kalėdų stalas be puošnių imbierinių sausainių! Šių sausainių kvapas užburs visus namus. Pasiruošimas šventiniam stalui būna intensyvus, todėl sausainių dekoravimą padarykite kaip pramogą visai šeimai.

Imbieriniai keto sausainiai
Imbieriniai keto sausainiai

Pagal šį receptą gausis traškūs, įvairių prieskonių natomis pagardinti sausainiai.

 

Maistinė vertė (1 sausainio)

Sausainiu maistine verte

Kalorijos: 145 kcal

Riebalai: 13 g

Baltymai: 4 g Angliavandeniai: 3 g

Skaidulos: 2 g

Grynieji angliavandeniai: 1 g

 

Pilnai skardai sausainių reikės:

- 200 g (apie 2 puodeliai) migdolų miltų

- 60 g sviesto

- 1 kiaušinio

- 2 a.š. meduolių prieskonių mišinio*

- 1 a.š. kakavos**

- 40 g granuliuoto saldiklio

- 1 a.š. kepimo miltelių


Glaistui reikės:

- 60 g granuliuoto saldiklio sumalto į pudrą

- citrinos sulčių


* Jei neturite, tuomet dėkite 1 a.š.malto imbiero, 0.5 a.š. cinamono, 1/4 a.š. malto muskato, 1/4 a.š. malto kardamono. Jei turite, taip pat galite įdėti ir šaukštą melasos.

**Kakava dedama dėl tamsesnės sausainių spalvos. Ją galite pakeisti ir vienu šaukšteliu ištirpintos tirpios kavos arba nedėti visai.

 

Eiga:

 

1. Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, 40 g saldiklio, prieskonius, kakavą ir kepimo miltelius.

 

2. Kitame inde išlydykite sviestą, jam šiek tiek atvėsus įmuškite kiaušinį ir išplakite.

 

3. Į skystus ingredientus po truputi įmaišykite sausus ir viską išmaišykite. Tešlą sulipdykite į vieną rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir šiek tiek išplokite. Dėkite į šaldytuvą bent 1 val, geriausia per naktį.

 

4. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.

 

5. Išvyniokite sausainių masę iš plėvelės. Stalviršį padenkite sviestinio popieriaus dideliu lakštu, ant jo dėkite tešlą, o ant viršaus dar vieną sviestinio popieriaus lakštą. Tokiu būdu kočiojama tešla nelips. Iškočiokite maždaug 0.5 storio lakštą ir išspauskite sausainių formeles. Pasinaudodami labai plona mentele ar peiliu atsargiai perkelkite sausainį ant kepimo popieriumi padengtos skardos.

 

6. Kepkite apie 15 min. Iškepę sausainiai bus labai minkšti, todėl pradžioje atvėsinkite juos kepimo skardose, o vėliau perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

 

7. Kai sausainiai atvėsta, galite dekoruoti paruoštu glaistu. Glaistui į sumaltą saldiklio pudrą įspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir gerai maišykite. Citrinos įspauskite tiek, kad glaistas taptų pakankamai tirštas ir klampus. Paruoštu glajumi dekoruokite sausainius. Skanaus!


 

1,336 views

Recent Posts

See All
bottom of page