Papildykite savo kasdienį meniu dar vienu paprastu ir greitu receptu. Šiame recepte tiks bet kokių rūšių grybai, kurių dabar ypač gausu. Šiems grybams ypatingo pikantiškumo suteiks kokosų kremas. Pabandykite, skanaus!
Maistinė vertė (1 porcijos )
Kalorijos: 325 kcal
Riebalai: 25 g
Baltymai: 8 g Angliavandeniai: 17 g
Skaidulos: 5 g
Grynieji angliavandeniai: 12 g
2 asmenims reikės:
- 250 g grybų
- 300 g brokolių
- 0.5 skardinės (200 ml) 17% kokosų pieno
- 0.5 svogūno
- 1 mažos morkytės
Aliejaus kepimui, krapų, druskos, pipirų, 1 a.š. citrinos sulčių ar acto
Eiga:
1. Supjaustykite svogūnus ir morką. Grybus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite.
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite svogūnus bei morką. Jiems šiek tiek suminkštėjus dėkite kepti grybus. Sudėkite prieskonius.
3. Kol grybai kepa, supjaustykite brokolio žiedynus. Brokolius užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite druskos ir pavirkite keletą minučių.
4. Grybams iškepus ir suminkštėjus, į keptuvę supilkite kokosų pieną, šaukštelį citrinos sulčių, viską gerai išmaišykite ir sumažinę ugnį ant minimalios, palikite keletą minučių pasitroškinti.
5. Išvirusius brokolius nusausinkite, dėkite į lėkštę, kartu dėkite ir grybus su padažu. Galite apiberti kepintomis sezamų sėklomis. Skanaus!
Comments