top of page

Aguonų pyragas (keto)

Updated: Jan 17, 2021

Jei mėgstate aguonas, Kalėdinį stalą papildykite šlapiu aguonų pyragu! Šis receptas nuo populiarių aguoninių pyragų receptų skiriasi tik tiek, kad vietoje įprasto cukraus naudojamas Alvo "Stevia" saldiklio granulės. Šlapias, drėgnas ir burnoje tirpstantis pyragas!

Keto aguoninis pyragas
Keto aguoninis pyragas

Vienintelis šio pyrago minusas, kad jis skaniausias kitą dieną, kai pilnai atvėsta ir kremas būna susigėręs.


Keto aguoninis pyragas
Keto aguoninis pyragas
 

Maistinė vertė (1/8 pyrago)

Sausainiu maistine verte

Kalorijos: 334 kcal

Riebalai: 30 g

Baltymai: 9 g Angliavandeniai: 7 g

Skaidulos: 5 g

Grynieji angliavandeniai: 2 g

 

Pyragui reikės:

- 150 g aguonų

- 70 g migdolų miltų

- 4 kiaušinių

- 60 g saldiklio granulių

Glaistui reikės:

- 200 g grietinėlės 35%

- 50 g sviesto

- Stevijos lašų arba į pudrą sumaltų saldiklio granulių

 

Eiga:

 

1. Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite bent 30 min. išbrinkti.

 

2. Nupilkite vandenį nuo aguonų ir gerai jas nusausinkite. Aš dažniausiai šlapias aguonas paskleidžiu ant tvirto popierinio rankšluosčio.

 

3. Nusausintas aguonas permalkite mėsmale ar kavamale.

 

4. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C

 

5. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

 

6. Į trynius supilkite saldiklio granules ir labai gerai išplakite, kad masė būtų baltos spalvos. Į šią masę sudėkite permaltas aguonas, migdolų miltus ir išmaišykite.

 

7. Kiaušinių baltymus išplakite iki beveik standžių putų. Dėkite du šaukštus baltymų į aguonų - kiaušinių masę ir mentele permaišykite. Masei truputi suskystėjus po truputi dėkite likusius baltymus ir atsargiai permaišykite.

 

8. Kepimo formos (naudojau mažesnę 24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles patepkite sviestu. Sudėkite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Tradiciniu būdu patikrinkite ar tortas iškepęs: beskite medinį pagaliuką, jei ištraukus jis sausas – pyragas iškepęs. Jei naudosite 28 cm formą, kepkite trumpiau, apie 30 min.

 

9. Pyragui įpusėjus kepti pasigaminkite glaistą. Į puodą ar keptuvę su nesvylančia danga pilkite grietinėlę, dėkite sviestą ir stevijos lašų pagal skonį. Jei naudosite granules, būtinai jas sumalkite į pudrą. Kremui užvirus, ugnį sumažinkite iki minimalios ir nuolat maišydami dar kaitinkite kokių 15 min.

 

10. Dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir neišėmę iš formos suliekite grietinėlės kremu. Viršų apiberkite migdolų skiedrelėmis. Palikite pyragą atvėsti kambaryje, o vėliau perkelkite į šaldytuvą. Skanaus!

 


9,432 views

Recent Posts

See All
bottom of page