Tikiuosi jau išbandėte ir jums patiko Keto lietinių receptas!? Siūlau pabandyti sūrio Bri, aviečių ir karamelizuotų riešutų įdarą, panaudojant tuos lietinius. Jei neraukote nosies nuo lengvo pelėsinio sūrio "Bri" (angl. Brie) - tai nedvejodami pabandykite šį receptą, kuriame susipina nuostabūs saldumo, rūgštumo ir kartumo skoniai.

Jeigu lietinių neturite, tuomet galite išsikepti paprastesnį jų variantą, kuris galbūt nebus toks panašus į lietinius, bet tikrai tiks šiam receptui. Receptas labai paprastas: kambario temperatūros 30 g kreminio sūrio (pvz.: philadelphia) išplakite su 1 kiaušiniu (šiek tiek druskos ir stevijos dėl skonio) ir kepkite kaip įprastą lietinį.
Šiame recepte naudojau Karijų (angl. Pecan) riešutus, nes jie itin tinka dėl savo švelnios tekstūros ir neturi jokio kartumo. Tačiau galite naudoti bet kuriuos savo mėgstamus riešutus, ar tuos, kurių tiesiog turite namuose. Tas pats su uogomis - rinkitės tas, kurias mėgstate. Tinka ir šaldytos!
Maistinė vertė (1 lietinio)

Kalorijos: 480 kcal
Riebalai: 42 g
Baltymai: 15 g
Angliavandeniai: 9 g
Skaidulos: 5 g
Grynieji angliavandeniai: 4 g
2 vnt. Reikės:
- 2 Keto lietinių (receptą rasite čia)
- 120 g Bri pelėsinio sūrio
- 10 g sviesto
- 30 g karijų (angl. Pecan) riešutų
- 60 g aviečių
Stevijos, cinamono, mėtos lapelių
Eiga:
1. Įkaitinkite keptuvę ir dėkite sviestą, įlašinkite kelis lašus stevijos ir pusę a.š. cinamono. Kol viskas lydosi, peiliu pasmulkinkite karijų riešutus. Susmulkintus riešutus dėkite į keptuvę ir viską maišykite mentele tol, kol riešutai pasidengs sviestu ir cinamonu bei šiek tiek apskrus. Riešutams leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Bri sūrį, tik išėmę iš šaldytuvo, supjaustykite plonomis riekelėmis.
3. Į lėkštę dėkite lietinį blyną, ant jo išdėliokite Bri sūrio riekeles, tarpuose dėkite nuplautas avietes, bei apliekite riešutų, sviesto ir cinamono glaistu.
4. Lietinį papuoškite mėtos lapeliais.
Skanaus!
Comments