Jau ne pirmi metai, kaip Šv. Velykoms su mama gaminame šį varškės desertą. Keto pakeitimai nedideli, tiesiog vietoje įprasto cukraus naudokite granuliuotą eritritolio ir stevijos mišinį (pvz. Alvo "Stevia"), o vietoje džiovintų vaisių įdėkite daugiau riešutų. Saldiklio galite ir nenaudoti, tuomet įdėkite kelias datules, nuo kurių cukraus kiekis porcijoje nebus didelis.
Skonis primena burnoje tirpstantį varškės sūrelį. Didžiausias šio deserto minusas - laukti ir laikyti paslėgtą šaldytuve ar kitoje vėsioje patalpoje apie 24 val. Skanaus!
Maistinė vertė (1/8 deserto)
Kalorijos: 514 kcal
Riebalai: 46 g
Baltymai: 17 g Angliavandeniai: 8 g
Skaidulos: 3 g
Grynieji angliavandeniai: 5 g
Reikės:
- 500 g varškės 9%
- 120 g sviesto
- 4 kiaušinių trynių
- 250 ml grietinėlės 35%
- 1 citrinos žievelių
- 60 g (apie 4 v.š.) saldiklio
- 200 g riešutų
Eiga:
1. Produktus, išskyrus grietinėlę, išimkite iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros.
2. Riešutus nuplaukite ir tuomet užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite pastovėti kol vanduo atvės.
3. Varškę sutrinkite blenderiu (virtuviniu kombainu, mėsmale ar per sietelį), kad neliktų gumuliukų.
4. Minkštą sviestą išsukite su saldikliu, vėliau sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išplakite.
5. Atskirame dubenyje elektriniu plakikliu išplakite grietinėlę iki vidutinio standumo.
6. Riešutus nusausinkite ir šiek tiek susmulkinkite.
7. Į varškę sudėkite riešutus, citrinos žievelę (galite ir šaukštelį sulčių), po truputį dėkite grietinėlę ir lengvai įmaišykite. Jei masė gavosi sausa, įpilkite daugiau grietinėlės.
8. Sietelį ar kitą indą su skylutėmis išklokite kelių sluoksnių marle (palikite laisvus galus, kad vėliau galėtumėte juos užlenkti), pastatykite į stabilų indą ir dėkite paruoštą masę. Užlenkę marlės kampus paslėkite sunkiu daiktu. Pažiūrėkite, kad sietelio apačioje būtų tarpas skysčiui išbėgti.
2. Paslėgę laikykite vėsiai, apie 24 val. Po paros išimkite masę iš sietelio, apverskite į lėkštę ir nuimkite marlę. Skanaus!
Comments