Kai kalba pakrypsta apie desertą, liekate nuošalyje ir stebite kaip kiti mėgaujasi gabalėliu pyrago, nes sau to negalite leisti? Būtent dėl šios priežasties žavi Keto mityba, nes niekada nesijausite, kad laikytumėtės dietos ar kažko sau neleistumėte. Vienintelis dalykas ką reikia padaryti – susiplanuoti ir pasiruošti iš anksto. Patikėkite manimi, jūsų draugai tikrai neužpyks, kad atsinešite į svečius savo keptą pyragą ir visus pavaišinsite. Niekas net neįtars, kad šiame pyrage nėra visiems įprastų miltų ar cukraus.

Kokosų produktai dažnai sutinkami Keto gaminiuose. Juose ne tik gausu naudingų mikroelementų, bet ir „gerųjų“ riebalų. Maždaug pusė kokosuose esančių riebalų sudaro vidutinės grandies riebalų rūgštys. Kitaip nei ilgų grandžių riebalų rūgštys, MCT (vidutinės grandies) riebalai iš virškinamojo trakto keliauja tiesiai į kepenis, kur sunaudojami energijos gamybai, o ne kaupimui.
Dievinu kokosą… Esu iš tų, kuriems kokosų niekada nebus per daug. Kokoso drožlėmis apibarstytas desertas? Kokoso drožlės juntamos kreminėje tekstūroje? Ne veltui šį kokosų pyragą labiau norisi vadinti kokosiniu tortu, nes čia kokosas tikras karalius! Trys skirtingi sluoksniai, kur kiekviename vis kitu grožiu atsiskleidžia kokosų skonis ir jokių riešutų, kas turi alergiją jiems.

Galvojate užtruksite amžinybę kol pagaminsite šį pyragą? Neišsigąskite ilgo ingredientų bei gaminimo sąrašo, nes tikrai nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti! Šis receptas nereikalauja jokių ypatingų įgūdžių gaminant šį pyragą, o skonis puikus! Recepto autoriai - Megha ir Matt iš KetoConnect.

Kiek labai paruduos pyrago viršus priklauso nuo pačių kokosų miltų ir jūsų orkaitės. Išėmę pyragą patikrinkite mediniu pagaliuku ar nebelimpa masė prie jo. Ir nepamirškite viršutinio sluoksnio, kur plakta grietinėlė atskleidžia turtingą vanilės ir gaivų citrinų aromatą! Skanaus!
Maistinė vertė (1/8 pyrago)

Kalorijos: 324 kcal
Riebalai: 12 g
Baltymai: 3 g Angliavandeniai: 8 g
Skaidulos: 3 g
Grynieji angliavandeniai: 5 g
Pagrindui reikės:
- 60 g. ištirpinto sviesto
- 2 v.š. stevia saldiklio
- 1 kiaušinio
- 6 v.š. kokosų miltų
Įdarui reikės:
- 1 skardinės kokosų pieno
- ½ puodelio (120 ml) grietinėlės
- ½ puodelio (120 ml) stevia saldiklio
- 2 kiaušinių
- 3 v.š. kokosų miltų
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- ½ puodelio (120 ml) kokosų drožlių
Glaistui reikės:
- ½ puodelio (120 ml) grietinėlės
- 2 v.š. stevia saldiklio
- ¼ puodelio (60 ml) kokosų drožlių
Eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Gaminame pagrindą. Dubenyje sumaišome kokosų miltus ir saldiklį. Dedame ištirpintą sviestą – sumaišome. Įmušame kiaušinį ir visą tešlą suminkome. Formą patepame riebalais (naudojau mažesnę, 20 cm. torto formą) ir dugną padengiame pagrindo tešla. Šakute padarome keletą skylių ir dedame kepti apie 15 min.
3. Tuo metu, kol kepa pagrindas keptuvėje pakepiname visas turimas kokoso drožles. Kepiname ant mažos ugnies, neilgai, nuolat maišydami, kad tik lengvai parustu.
4. Iškeptą pagrindą padedame į šoną ir leidžiame jam atvėsti.
5. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150 °C.
6. Gaminame įdarą. 5 min. kokosų pieno skardinę įdėkite į šaldiklį. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome kokosų pieną (kokosų kremas turėtų būti atsiskyręs nuo skaidraus skysčio, tai tą skystį nupilame ir dedame kremą), grietinėlę, vanilės ekstraktą ir saldiklį. Saldiklį dėkite po truputi ir būtinai ragaukite! Viską gerai sumaišome plaktuvu. Į įdaro masę dedame kiaušinius, kokosų miltus, ½ puodelio pakepintų kokosų drožlių ir vėl sumaišome.
7. Kepimo formos, kurioje jau iškepęs pagrindas, kraštus patepkite riebalais ir supilkite įdarą. Kepkite orkaitėje apie 1 val. 10 min.
8. Iškeptam pyragui leiskite pilnai atvėsti.
9. Gaminame glaistą. Grietinėlę suplakti iki standžių putų, įdėti saldiklį - ragaukite, nes saldikliai skiriasi! Glaistą ir pyragą dėkite į šaldytuvą kokiai valandai.
10. Pabaigiame pyragą. išėmę iš šaldytuvo, tepame glaistą ant pyrago ir tolygiai paskirstome. Viršų apibarstome likusiomis kepintomis kokoso drožlėmis. Galima serviruoti iškart arba dėti į šaldytuvą per naktį.
Comments