top of page

Keto cukinijų spagečiai

Cukinija yra itin universali daržovė, kuriai galite suteikti pačių įvairiausių skonių. Šį kartą cukiniją panaudojau kaip spagečių alternatyvą ir gavosi kreminis, greitai vienoje keptuvėje paruošiamas "makaronų" receptas. Šiam receptui galite naudoti tiek mažąsias, tiek dideles cukinijas - tinka visos!

Keto cukinijų spagečiai
Keto cukinijų spagečiai
 

Maistinė vertė (1 porcijos )

Keto spageciu maistine verte

Kalorijos: 334 kcal

Riebalai: 26 g

Baltymai: 16 g Angliavandeniai: 9 g

Skaidulos: 2 g

Grynieji angliavandeniai: 7 g

 

2 porcijoms reikės:

- 200 g šaldytų virtų krevečių

- 400 g cukinijų

- 150 ml. kokosų kremo (18%)

- 30 g sviesto

- 2 skiltelių česnako


Pusės citrinos sulčių, pipirų, druskos, čili dribsnių, pomidorų.

 

Eiga:

 

1. Krevetes atšildykite ir nuvarvinkite. Na, o jeigu greitai prireiktų atšildyti krevetes, tai vertėtų daryti perplaunant jas po šaltu vandeniu (ne šiltu!).

 

2. Kol krevetės atitirpinėja, pasiruoškite cukiniją. Mažoms cukinijos paprasčiausia ir greičiausia naudoti spiralinį suktuką, tuomet gausis spageti formos cukinijų juostelės. O jei neturite arba naudojate dideles cukinijas, tuomet naudokite bulvių skustuką. Sėklų dalį išskobkite.

 

3. Keptuvėje įkaitinkite 20 g sviesto ir dėkite kepti krevetes (apie 2 min.).

 

4. Krevetes išimkite, sumažinkite ugnį, dėkite likusį sviestą (10 g), į jį išspauskite česnako skilteles ir trumpai pakepinkite. Tuomet pilkite kokosų kremą, išspauskite pusės citrinos sulčių, dėkite druskos, pipirų, čili dribsnių. Į keptuvėje esantį padažą sudėkite cukinijų juosteles ir krevetes. Viską išmaišykite ir po minutės jau galite patiekti.

 

5. Cukinijų spagečius patiekite su pomidorais. Skanaus!

 
3,725 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page