Per artėjančias šventes nustebinkite savo artimuosius šokoladiniu, drėgnu, turtingu skoniu ir riešutų sviesto kreminiu glaistu padengtu pyragu, kuris, pažadu, patiks visiems. Viršutinis riešutų sviesto pertepimas nėra būtinas, bet tada pyragas skaniausias, kai patiekiamas šiltas.
Svarbiausia šio pyrago taisyklė – neperkepkite, nes jis nebebus šlapias, o labiau primins keksą. Greita, paprasta ir kepimo trukmė tik 20 min. Skanaus!
Maistinė vertė (1/8 pyrago)
Kalorijos: 304 kcal
Riebalai: 28 g
Baltymai: 8 g Angliavandeniai: 5 g
Skaidulos: 3 g
Grynieji angliavandeniai: 2 g
Šokoladiniam pyragui reikės:
- 50 g (1/2 puodelio) migdolų miltų
- 100 g sviesto
- 30 g () kakavos miltelių, kur kakavos sviesto apie 20%
- 25 g granuliuotos Stevijos ("Alvo") saldiklio
- 2 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos, 1 žiupsnelis sodos, 1 a.š. vanilės ekstrakto
Glaistui reikės:
- 200 g kreminio sūrio (pvz.: "Philadelphia")
- 70 g (1/2 puodelio) riešutų sviesto
Stevijos saldiklio
Eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
2. Ištirpinkite sviestą.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki beveik baltos spalvos putų (plakite ne mažiau 3 min., naudokite kambario temperatūros kiaušinius).
4. Į kiaušinių plakinį dėkite sausus ingredientus (migdolų miltus, saldiklį, persijotą kakavą, druską) ir mentele lengvai įmaišykite.
5. Į gautą masę pilkite sviestą, vanilės ekstraktą ir taip pat lengvai išmaišykite.
6. Kepimo formą (naudojau mažesnę,19 cm dydžio formą) lengvai patepkite riebalais ir supilkite pyrago masę. Kepkite orkaitėje 18-22 min.
7. Gaminame glaistą. Į dubenį dėkite saldiklį, riešutų sviestą ir kreminį sūrį, elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. (Jei kreminis sūris nėra kambario temperatūros, pašildykite mikrobangų krosnelėje apie 30 s. sūrį uždengę drėgnu vienkartiniu rankšluosčiu. Taip pat kartu galite pašildyti ir riešutų sviestą, jei šis itin tirštas.)
2. Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite kokių 20 min. jam atvėsti ir pertepkite kremo sluoksniu. Skanaus!
Comentaris